top of page

Kinderyoga

Een kinderyogales bestaat uit yogahoudingen, ademhalingstechnieken, spel en/of een creatieve verwerking. Kinderen vergroten op een speelse manier hun concentratie, coördinatie, zelf – en lichaamsbewustzijn, fantasie en hun zelfvertrouwen.  Zij worden zich bewust van gedachten en gevoelens die in hen opkomen en leren goed te luisteren naar de signalen van hun lichaam. 

 

Naast dat de yogaoefeningen bijdragen aan een krachtig en flexibel lijf, leren de kinderen ook zichzelf beter te kennen en leren zij goed aanvoelen wat zij nodig hebben om weer tot ontspanning te komen en te ontprikkelen. Het biedt een uitstekende basis in een maatschappij waar er sprake is van toegenomen stress, prestatiedrang en talloze prikkels. 

School Kids Meditating

Kinderyoga op school

Het is mogelijk om een eenmalige workshop kinderyoga te boeken. Dit vindt, in overleg, op locatie in de klas of in de gymzaal of aula plaats en is inclusief materiaal.  

 

Daarnaast kan het heel waardevol zijn om een aantal kinderyogalessen op school aan te bieden. Het kan een mooie aanvulling zijn op lessen sociale vaardigheden in de klas maar denk ook aan het (preventief) inzetten van kinderyoga als interventie voor een gericht aantal leerlingen in de school. 

Ik denk graag met je mee!

keurmerken20mm-kinderyoga.png
bottom of page