top of page

Bodhi's Kinderpraktijk

Heeft vertrouwen in het proces. Leeft met aandacht en neemt de tijd voor dingen. Kijkt met een vriendelijke en milde blik naar de wereld. Is tevreden met wie hij is en wat hij heeft. Blijft kalm. Trekt zich even terug in zijn schild als het hem teveel wordt om weer tot zichzelf te komen. Heeft een duidelijk doel voor ogen. Weet dat hij er langzaam maar zeker wel komt. Is een doorzetter. Heeft vertrouwen is zichzelf.

BODHI

Visie

Als orthopedagoog streef ik een optimale ontwikkeling van ieder kind na, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Naast de onlosmakelijke verbinding die wij hebben met onze systeem en omgeving is het ook belangrijk om te kunnen vertrouwen op eigen kunnen en zijn. Het streven is niet om af te komen van negatieve emoties, zoals teleurstelling, verdriet en boosheid, want deze geven je veel nuttige informatie. Alle emoties zijn functioneel. We leren omgaan met tegenslagen en leren veerkrachtiger en dankbaar in het leven te staan.

De begeleiding staat in het teken van verbinden. Verbinden met jezelf, het lichaam, het denken en voelen, verbinden met anderen en je omgeving. Met als doel dat je weer in balans bent. Ik geloof er in dat als je in balans bent, je goed voor jezelf en je omgeving zult zorgen. Beiden hebben wij zo hard nodig in onze huidige maatschappij!

Hebe Ho-Kang-You, MSc.

 

In 2017 voltooide ik de opleiding Academische Pabo. Ik ben daarna de masteropleiding Orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden gaan volgen. Deze opleiding rondde ik in 2019 af met de specialisatie 'Kinderen met leer- en gedragsproblemen in het onderwijs'. Daarnaast ben ik gecertificeerd kinderyogadocent. Ik werk momenteel, naast mijn werkzaamheden voor de kinderpraktijk, met veel plezier als leerkracht in het speciaal onderwijs (cluster 4). 

 

Ik ben als vrijwilliger en locatiecoördinator actief betrokken bij het Surf Project. Het Surf Project is een stichting die op verschillende locaties in Nederland onder één-op-één begeleiding gaat surfen met kinderen met het syndroom van Down, ADHD en/of autisme. 

 

In mijn vrije tijd ben ik het liefst zo dicht mogelijk bij de zee. Ik ga graag wandelen of fietsen door de duinen of ben in de zee te vinden op mijn surfplank. Op zonnige dagen ga ik het liefst met mijn SUP het water op en ik probeer van yoga en meditatie een dagelijkse routine te maken. 

IMG_1250_edited.jpg
bottom of page